Siirry äänestämään sähköpostin kutsulinkistä

• Päivitetty

Äänestäjät saavat ilmoituksen äänestyksestä sähköpostilla.

Saateviesti-ikkuna avautuu. Napsauta Seuraava vaihe.

Mikäli äänestykseen on liitetty dokumentteja, esikatselu- ja äänestysikkuna avautuu. Kun olet lukenut liitetyn dokumentin tai dokumentit, napsauta Seuraava vaihe -painiketta.

Äänestyksen asetuksista riippuen äänestyssivulla voi olla valittavissa vain yksi vaihtoehto (tällöin luettelossa näkyy valintapainikkeet) tai useampi vaihtoehto (tällöin luettelon vieressä näytetään lisätiedot, joista ilmenee, kuinka monta vaihtoehtoa voidaan valita). Voit milloin tahansa päättää myös antaa tyhjän äänen lähettämällä äänen, johon ei ole valittu yhtään vaihtoehtoa. Tässä tapauksessa sinua pyydetään vahvistamaan, että olet tarkoituksella lähettämässä tyhjää ääntä.

Mikäli äänestys on avoin eikä pyynnön luoja ei ole lisännyt nimitietojasi äänestyspyynnöllä, sinun tulee ilmoittaa äänestyksen yhteydessä etu- ja sukunimesi (ne näkyvät äänestystulosasiakirjassa ja sähköisen allekirjoituksen tiedoissa).

Äänestäjien tunnistamiseen on kaksi tapaa: 1) pelkkä yksilöllinen linkki tai 2) yksilöllinen linkki ja kertakäyttöinen turvakoodi. Äänestyspyynnön laatija valitsee äänestyksessä käytettävän vaihtoehdon. Jos vaihtoehto 1) on valittu, voit äänestää yksinkertaisesti napsauttamalla äänestyssivun alalaidassa olevaa Anna äänesi -painiketta. Jos vaihtoehto 2) on valittu, sinun on lisäksi syötettävä kertakäyttöinen turvakoodi. Se lähetetään sähköpostilla.

Etsi turvakoodi sähköpostistasi, syötä se edellä näkyvällä sivulla ja napsauta Allekirjoita ja lähetä ääneni.

Saat ilmoituksen, että olet äänestänyt.

Saat myös sähköpostiviestin, jossa vahvistetaan, että olet äänestänyt.