Lisää metatietokenttiä

• Päivitetty

Metatietokentät ovat malleissa välttämättömiä, joten ne täytyy määrittää ennen mallien luomista. Metatietokentät määrittävät, mitä tietoja käyttäjiltä kerätään. Metatietokenttiä on viittä eri tyyppiä: teksti, päivämäärä, luettelo, numero ja henkilö.

Uusi kenttä luodaan napauttamalla +Uusi kenttä -painiketta metatietokenttien luettelossa. Yläosa on samanlainen kaikissa kenttätyypeissä. Kentän nimi täytetään ja kentän tyyppi valitaan listasta. Kentän tyyppi on oletusarvoisesti Teksti.

Jokaisella tyypillä on omat ominaispiirteensä. Jos metatiedot on syötettävä vapaana tekstinä, valitse kenttätyypiksi Teksti. Jos taas haluat varmistua siitä, että arvot syötetään tietyllä tavalla, valitse kenttätyypiksi Luettelo ja määritä syötettävät arvot. Päivämäärä-kentän avulla käyttäjät voivat lisätä päivämääriä, ja Numero-kenttä mahdollistaa numeeristen arvojen syöttämisen. Henkilö-kenttää käytetään, kun tietty henkilö tai ryhmä täytyy sisällyttää metatietoihin. Monitasoisiin metetatietorakenteisiin voit käyttää Hierarkia-kenttää.