Tehtävien hallinta

• Päivitetty

Tehtävät auttavat pitämään asiat järjestyksessä. Niiden avulla voit varmistaa että tärkeät asiat tulevat tehdyksi.

Voit luoda tehtävälistoja suoraan keskusteluihin tai luoda itsenäisen tehtävän. Tehtävien etenemistä voi seurata tehtävät näkymästä.

Tehtävän luominen

Jos haluat luoda itsenäisen tehtävän, napsauta + Uusi -painiketta ja valitse Tehtävä.

Täytä uuden tehtävän lomake. Anna tehtävälle otsikkoToimeksisaaja(t) kutsutaan suorittamaan tehtävää. Muut vastaanottajat -kentään lisätään käyttäjät joille annetaan pääsy tehtävään ja sitä varten luotavaan keskusteluun, mutta joille tätä tehtävää ei ole osoitettu. Voit määrittää tehtävälle määräpäivän ja liittää siihen tiedostoja. Saateviesti näkyy vastaanottajille lähetettävässä sähköposti-ilmoituksessa.

Voit suojata tehtävää ja siitä käytävää keskustelua turvallisuusasetuksissa.

Kun napsautat uuden tehtävän lomakkeessa Lähetä, luodaan uusi tehtävä.

Tehtävästä voi käydä keskustelua. Keskustelun saa näkyviin klikkaamalla puhekuplat-kuvaketta.

Mikäli keskusteluun lisätään tehtävälistoja, niin ne näytetään päänäkymässä alitehtävinä.

Tehtävien lisääminen viesteihin

Voit luoda tehtävälistoja keskusteluihin valitsemalla tehtävä -kuvakkeen viestin kirjoitusikkunasta.

Kirjoita tehtävälle kuvaus ja osoita se henkilölle tai ryhmälle kirjoittamalla @henkilön nimi tai @ryhmän nimi.

Huom! Voit osittaa tehtäviä ainoastaan henkilöille jotka löytyvät SignSpace-tilisi osoitekirjasta.

Tehtävien merkitseminen tehdyksi

Voit merkitä sinulle osoitettuja tehtäviä tehdyksi klikkaamalla ruutua. Asettamalla hiiren tehtävän päälle näet kuka on asettanut tehtävän valmiiksi ja koska.

Tehtävien omistajat voivat asettaa muille käyttäjille osoitettuja tehtäviä valmiiksi.

Tämä tehdään valitsemalla tehtävän kohdalta kolmen pisteen valikosta Peru tehtävä

Tehtävien seuranta

Voit seurata tehtäviä tehtävät näkymästä.

Suodattimien ja vapaatekstihaun avulla voit luoda tehtävistä listoja tarpeesi mukaan. Esimerkiksi Minun avoimet -suodatin tuo listalle sinulle osoitetut avoimet tehtävät.

Klikkaamalla tehtävää listalta pääset käsittelemään valittua tehtävää.

HUOM! Kukin tehtävä näytetään tehtävälistassa omalla tehtävärivillä; sekä itsenäiset että viesteille lisätyt tehtävät sekä tehtävälistat.

Tehtävän peruminen

Tehtävien omistajat voivat perua tehtävän. Tämä tehdään valitsemalla tehtävän kohdalta kolmen pisteen valikosta Peru tehtävä.

Peruttu tehtävä ei ole enää aktiivinen ja näytetään tehtävälistalla peruttuna.

Tehtävän avaaminen uudestaan

Tehtävien omistajat voivat avata perutun tehtävän. Tämä tehdään valitsemalla tehtävän kohdalta kolmen pisteen valikosta Avaa tehtävä uudestaan.