Allekirjoita kirjautuneena käyttäjänä

• Päivitetty

Kun sinut kutsutaan allekirjoittamaan asiakirja, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi.

Mikäli olet kirjautuneena SignSpace-palveluun niin Näytä allekirjoituspyyntö-linkki ohjaa sinut allekirjoittamaan SignSpace-sovelluksessa.

Aloita allekirjoittamisprosessi napsauttamalla nimesi vieressä olevaa Lue ja allekirjoita -kohtaa, jolloin asiakirjan esikatseluikkuna avautuu.

Lue kaikki asiakirjat – tarkastettavana voi olla yksi tai useampi asiakirja. Asiakirjan esikatselu ei välttämättä ole käytettävissä kaikkien asiakirjatyyppien tapauksessa. Tällöin tiedostot on ladattava tietokoneelle lukemista varten.

Jos et ole oikea henkilö allekirjoittamaan kyseisiä tiedostoja tai tiedostoihin täytyy tehdä muutoksia, sinulla on kaksi vaihtoehtoa riippuen kutsun tekijän määrittämistä asetuksista:

Jos olet oikea henkilö allekirjoittamaan, napsauta Jatka allekirjoittamaan -painiketta, kun olet tarkistanut kaikki asiakirjat.

Suorita allekirjoittamisprosessi loppuun napsauttamalla Allekirjoita NN dokumenttia nyt.

Kun allekirjoituspyynnölle on luontivaiheessa valittu allekirjoituksen tasoksi Kevyt, vahvaa sähköistä tunnistautumista ei tarvita.

Mikäli allekirjoituksen tasoksi on valittu Vahva, allekirjoittaminen edellyttää vahvaa sähköistä tunnistautumista.

Vahva sähköinen tunnistautuminen tapahtuu henkilöllisyyden varmentamiseen tarkoitetussa Signicat-palvelussa. Henkilöllisyys varmennetaan Suomen, Ruotsin, Norjan, Viron, Latvian tai Liettuan sähköisellä henkilöllisyystodistuksella. Pidä pankkitunnuksesi tai matkapuhelimessa oleva sähköinen henkilöllisyystodistuksesi valmiina henkilöllisyytesi varmentamista varten.

Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen saat ilmoituksen allekirjoittamisen onnistumisesta ja palaat allekirjoituspyyntönäkymään.

Nimesi kohdalla allekirjoittamisen tilaksi on vaihtunut Allekirjoitettu.

Huom! Jos et ole viimeinen asiakirjan allekirjoittaja, allekirjoituspyyntöön liitetyssä asiakirjassa ei vielä näy sähköistä allekirjoitustasi. Asiakirjan allekirjoitukset tulevat näkyviin vasta, kun kaikki allekirjoittajat ovat allekirjoittaneet sen. Saat sähköpostiviestin, kun kaikki allekirjoittajat ovat allekirjoittaneet asiakirjan ja sähköisillä allekirjoituksilla varustetut asiakirjat ovat valmiina ladattavaksi.