Siirry allekirjoittamaan sähköpostin kutsulinkistä

• Päivitetty

Kun sinut kutsutaan allekirjoittamaan asiakirja, saat tästä ilmoituksen sähköpostiisi.

HUOM! Mikäli olet allekirjoituspyynnön lähettäjänä lisännyt itsesi allekirjoittajaksi, niin sinulle ei lähetetä tästä erillistä sähköposti-ilmoitusta.

Napsauttamalla Näytä allekirjoituspyyntö-linkkiä sinut ohjataan allekirjoitusprosessiin:

• kirjautuneet käyttäjät ohjataan SignSpace-palveluun allekijoittamaan
  • henkilöt joilla ei ole SignSpace-tiliä sekä käyttäjät jotka eivät ole kirjautuneet palveluun ohjataan allekirjoittamaan selaimessa avatulle sivulle

Pääsy asiakirjoihin on saatettu suojata turvakoodilla. Jos näin on, sinua pyydetään antamaan turvakoodi, joka lähetetään sinulle sähköpostiviestissä.

Mikäli allekirjoitusprosessia ei ole suojattu turvakoodilla, sinut ohjataan tiedostojen katseluun. SignSpace mahdollistaa useiden eri tiedostotyyppien allekirjoittamisen. Joidenkin tiedostotyyppien kohdalla esikatselu ei ole käytössä. Lataa tällaiset tiedostot koneellesi esikatselua varten.

HUOM! Mikäli sinulla on SignSpace-tili, niin voit halutessasi siirtyä allekirjoittamaan SignSpace-palveluun klikkaamalla linkkiä Kirjaudu SignSpaceen

Jos et ole oikea henkilö allekirjoittamaan kyseisiä tiedostoja tai tiedostoihin täytyy tehdä muutoksia, sinulla on kaksi vaihtoehtoa riippuen kutsun tekijän määrittämistä asetuksista:

Voit myös jättää viestin, joka näkyy kaikille osallistujille. Kutsun lähettänyt henkilö saa viestistäsi ilmoituksen sähköpostiin ja lisäksi ilmoituksen tietokoneelle mikäli on kirjautuneena palveluun ja ottanut työpöytäilmoitukset käyttöön.

Kun olet valmis allekirjoittamaan asiakirjat, klikkaa Seuraava kunnes yhteenvetosivu tulee näkyviin. Syötä virallinen nimesi, jos sitä kysytään, tarkista/muokkaa henkilötietosi ja klikkaa Allekirjoita-painiketta, kun olet valmis allekirjoittamaan.

HUOM!

• Rekisteröityneet käyttäjät eivät voi muokata henkilötietoja allekirjoittamisen työnkulussa. Tällöin muokkaukset tehdään sovelluksen asetuksissa.
  • Sähköpostisoitetta ei voi muokata, mikäli allekirjoituspyynnön tasoksi on valittu Kevyt.

Jos vaaditaan kevyttä tunnistautumismenetelmää, sinua pyydetään syöttämään sähköpostilla saamasi koodi Syötä turvakoodi -kenttään.

Jos vaaditaan vahvaa tunnistautumista, sinua pyydetään suorittamaan vahva sähköinen tunnistautuminen. Vahva sähköinen tunnistautuminen suoritetaan Signicat-palvelun kautta. Suomen, Ruotsin, Norjan, Viron, Latvian ja Liettuan kansalaisten henkilöllisyys vahvistetaan sähköisten henkilötunnistetietojen avulla. Tarvitset tunnistautumista varten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Kun henkilöllisyytesi on varmennettu, näkyviin tulee sivu, jolla kerrotaan asiakirjojen allekirjoittamisen onnistuneen. Allekirjoitetut asiakirjat lähetetään sinulle sähköpostilla, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet. Mikäli allekirjoitettujen tiedostojen lähettäminen sähköpostiin on estetty lähettäjän toimesta, niin sinulle lähetetään allekirjoitettujen asiakirjojen latauslinkki.

Mikäli luot itsellesi SignSpace-tilin samaa sähköpostiosoitetta käyttäen johon kutsu on lähetetty, näet allekirjoitetut tiedostot myös sieltä.