Allekirjoitustason valinta

• Päivitetty

SignSpace-palvelussa on kaksi vaihtoehtoa henkilöllisyyden varmentamiseen. Allekirjoituspyynnön laatija valitsee kullekin allekirjoituspyynnölle asianmukaisen tason lisäasetuksissa.

Jos Kevyt taso on valittuna, allekirjoittajien tunnistautuminen sähköpostin varmennuksella riittää:

• Rekisteröityneet käyttäjät ovat varmentaneet sähköpostiosoitteensa tilin luonnin yhteydessä.
  • Käyttäjät joilla ei ole SignSpace-tiliä tai allekirjoittavat asiakirjat kirjautumatta palveluun, lähetetään sähköpostilla kertakäyttöinen turvakoodi.

Kevyt taso on helpompi ja nopeampi tapa allekirjoittaa, mutta se varmentaa allekirjoittajien henkilöllisyyden heikommin. Jos siis allekirjoittaminen edellyttää allekirjoittajien henkilöllisyyden vahvaa varmentamista, on hyvä valita Vahva taso.

Jos Vahva taso valitaan, allekirjoittajan on tunnistauduttava käyttäen vahvaa sähköistä tunnistautumista.

Vahva sähköinen tunnistautuminen tapahtuu Signicat-varmennuspalvelussa. Henkilöllisyys varmennetaan Suomen, Ruotsin, Norjan, Viron, Latvian tai Liettuan sähköisellä henkilöllisyystodistuksella. Allekirjoittajien henkilöllisyyden varmentaminen edellyttää heiltä pankkitunnuksia tai matkapuhelimessa olevia sähköisiä henkilöllisyystodistuksia.

Maat joissa tällä hetkellä mahdollisuus vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen: Suomi, Ruotsi, Norja, Eesti, Latvia ja Liettua.

Allekirjoitusmaat

pankkienlogot

tunnistuspalvelut

Kaikki SignSpace-palvelussa luodut allekirjoitukset ovat eIDAS-asetuksen (EU) N:o 910/2014 mukaisia. Lisätietoa allekirjoitusten turvallisuudesta ja lainmukaisuudesta löytyy osoitteessa https://resources.signspace.com/legal-compliance-fi.