Valtuuta pääsyoikeus organisaatiotilin tietoihin

• Päivitetty

Luotettu hallinnoija -lupa antaa pääsyn SignSpacessa oleviin organisaation tietoihin. Luotetulla hallinnoijalla on pääsy kaikkiin organisaation omistamiin tiloihin, ja hän voi lisätä ja poistaa tilan/ryhmän jäseniä.

Oletuksena kenelläkään ei ole Luotettu hallinnoija -oikeuksia. Henkilöstä, joka rekisteröi tilin, tulee tilin pääkäyttäjä. Pääkäyttäjä voi tehdä Luotetun hallinnoijan roolia koskevan uuden valtuutuspyynnön, jossa pyytää roolia itselleen tai toiselle organisaation jäsenelle.

Prosessin avulla varmistetaan, että vain organisaation nimenkirjoittajan valtuuttamat henkilöt pääsevät kaikkiin organisaation omistamiin tietoihin.

Napsauta +Uusi-valikossa ”Valtuutus”, niin ponnahdusikkuna uuden valtuutuksen luomista varten avautuu. Tämä valikkokohta näkyy vain organisaation pääkäyttäjille.

Kaikki valtuutuspyynnön kentät on täytettävä.

Kenttä

Kuvaus

Valtuutuksen tyyppi

Valitse ”Pääsy organisaatiotilin tietoihin”, kun haluat hakea pääsyä organisaation tietoihin.

Valtuutettu käyttäjä

Organisaation tietoihin pääsyyn valtuutettavan henkilön nimi. Käyttäjän on oltava organisaation jäsen.

Maa

Valtuutetun käyttäjän kansallisuutta tarvitaan valtuutetun käyttäjän henkilöllisyyden varmentamiseen. Varmennus on käytettävissä Suomen, Ruotsin, Norjan, Viron, Latvian ja Liettuan kansalaisille.

Syntymäaika

Valtuutetun käyttäjän syntymäaikaa tarvitaan valtuutetun käyttäjän henkilöllisyyden varmentamiseen.

Valtuuttaja

Valtuutuspyyntö lähetetään määritetylle henkilölle tai määritetyille henkilöille allekirjoitettavaksi. Määritetyn henkilön tai määritettyjen henkilöiden (jos kahden henkilön on allekirjoitettava yhdessä) on oltava valtuutettu(ja) nimenkirjoittaj(i)a.

Valtuuttajan oikeus edustaa organisaatiota tarkistetaan manuaalisesti kaupparekisteristä, kun valtuutuspyyntö on allekirjoitettu.

Voimassaoloaika

Valtuutuksen voimassaoloaika on määritettävä.

Viesti valtuuttajille

Tämä viesti näytetään valtuuttajille sähköpostikutsussa ja valtuutuspyynnössä SignSpacessa, ja se näkyy myös SignSpacen Valtuuksien varmennusryhmälle.

Kun olet napsauttanut ”Lähetä hyväksyttäväksi”, sinulta kysytään, hyväksytkö valtuutetun nimenkirjoittajan manuaalisesta tarkistamisesta aiheutuvan lisäkustannuksen. Uusi valtuutuspyyntö luodaan, kun napsautat ”Kyllä, hyväksyn”. Valtuuttajalle tai valtuuttajille lähetetään sähköposti-ilmoitus, ja pyynnölle sekä siihen liittyvälle toiminnalle ja keskusteluille luodaan uusi tila.

Valtuutus_3

Kun valtuuttajat ovat allekirjoittaneet valtuutuspyynnön, sen tilaksi muuttuu VARMENNETAAN ja automaattinen varmennustehtävä annetaan Valtuuksien varmennusryhmälle. Tämä on SignSpacen back office -toiminto. Ryhmä tarkistaa manuaalisesti valtuuttajien oikeuden edustaa organisaatiota kaupparekisteristä. Varmennuksen käsittely voi kestää enintään viikon. Kun varmennus on suoritettu onnistuneesti, valtuutuspyynnön tilaksi muuttuu HYVÄKSYTTY, ja hyväksynnästä kertova sähköposti-ilmoitus lähetetään.

Jos valtuuttajalla tai valtuuttajilla ei ole tarvittavaa oikeutta, valtuutuspyynnön tilaksi muuttuu HYLÄTTY, ja pyynnön lähettäjälle ja allekirjoittajille lähetetään sähköposti-ilmoitus.

Valtuutuspyynnön voi perua milloin tahansa oikeassa yläkulmassa olevasta valikosta.

Valtuutus_4

Historiaraportissa on luettelo valtuuttamiseen liittyvistä tapahtumista, ja sen voi avata oikeassa yläkulmassa olevasta valikosta.

Valtuutus_5